Şovalye Kılıcı

Şövalyeler tarihte bir çok savaşa katılsalar da gizemlerini hep korurlardı amaçları kutsal topraklara giden hacıların güvenliğini sağlamaktı. Kendilerine İsanın yoksul askerleri adını vermişlerdi. Ancak bugünkü adını bildiğimiz gibi tapınak şövalyeleri olarak anılmaya başladılar. Onlar tarihin gördüğü en güçlü tarikatlardan biriydi. Öyle ki bir süre sonra Avrupa’nın büyük devletlerine borç verebilecek kadar seviyede inanılmaz zenginliğe ulaşmışlardı. Şövalyeler için 1 kaç farklı tarikat kuruldu bu tarikatlardan bazıları hacıların güvenliği için kuruldu ancak hacıların güvenliği sağlanması fazla ilgi olmadığı için yetersiz kaldı ve bir çok savaşlar bu yüzden kaybedildi. Bazı Şovalyeler kılıcını özel olarak yaptırırdı ve ortasına oluk açtırarak her iki tarafıda keskin olacak şekilde yaptırarak daha fazla avantaj kazanırlardı bizde bu Şovalye kılıcına benzer bir kılıç üreterek Şovalyelere ilgi duyan ve koleksiyon yapan bu kılıcın aynısını web sitemizden de bulabilirsiniz.

Şövalye Eğitimi Nasıldı?

Orta çağ döneminde Şövalye eğitimi için farklı bir eğitim veriliyordu bu eğitim 7 yaşında başlayarak çocuklara veriliyordu buda savaşlar için daha fazla bilgi ve tecrübe demekti. Küçük Yaşta başlayan bu eğitimlerde çocuklara Dayanıklılık, Güç, Bilgi ve atak için farklı eğitimler verilirdi. Dayanıklılık için ellere ve ayaklara farklı boyutlarda taşlar bağlanarak belirli bir mesafede koşarak yarış yaptırıldı maksimum dayanıklılık elde edilirdi. Tabi bunların yanında Avlanma da çok önemliydi bu dönemde avlanmak oldukça zor ve yasaktı çünkü avlanmak sadece soylulara aitti bu yüzden et yerine halk balığa yöneliyordu ve genelde bu yüzden deniz ürünleri ile besleniliyordu. Orta çağ kılıçları dünyada en çok talep gören kılıçlar arasında olmakla birlikte Osmanlı Kılıçları da Tarihi yönden talep görmektedir. Bu kılıç modellerine de  web sitemizden bakabilirsiniz.

Şovalye Kılıcı Nasıl Yapılır ?

Şovalye kılıcı yapısından ve şövalelerin boylarına göre özel üretilirdi. Bunun birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Şovalye kılıcını yapan ustalar ilk öncelikle en sağlam çelik türlerinden yapmaya özen gösterirdi bunun sebebi ise savaş esnasında kendini daha iyi savunmak ve kılıcın daha az zarar vermek amaçlanırdı. Ortaçağda demir çelik ustaları ve kılıç ustalarının bilgileri o kadar yüksekti ki kılıcın nasıl daha hafif olabilceğinden tutunda nasıl sağlam nasıl estetik olabilceğine kadar düşünürlerdi. Ustalar kılıcı el emeği ile yaptığından çeliği ısıtır farklı dövme teknikleri uygularlardı. Bu yazımızda sizlere kısaca şövalye kılıcı hakkında bilgi verdik. Daha farklı kılıç modelleri görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.